L’Ajuntament de L’Hospitalet expropiarà dues illes de cases al barri de Sanfeliu per alinear la vorera del carrer Pompeu Fabra i per perllongar l’avinguda Electricitat a Can Serra, a l’altre banda del terme municipal d’Esplugues.

sanfe3
El carrer Pompeu Fabra es un carrer que acaba just al terme municipal d’Esplugues a un barranc, a l’altre banda del barranc, i ja dins el terme municipal de L’Hospitalet un altre cop, es troba l’avinguda Electricitat.

sanfe4L’Ajuntament enten que alinear un carrer que va enlloc es prioritari al dret a la vivenda i per això expropiarà les seves cases a veïns de Sanfeliu, a més, la perllongació de l’avinguda Electricitat requereix que l’Ajuntament d’Esplugues faci un viaducte, no expropiar cases a veïnes.                                                                   Captura

L’aprovació inicial de la modificació parcial del Pla General Metropolità a Sanfeliu es va fer al ple municipal de maig amb els vots a favor dels dos regidors trànsfugues, CIU, PP i PSC tot i que podria quedar invalidada per no haver-se publicat on toca; s’ha detectat que no s’ha publicat al web municipal ni tampoc a cap mitjà de comunicació local durant el període d’exposició pública.

REGESA, empresa privada de capital públic, depenent del Consell Comarcal i implicada en corrupció i finançament il·legal, serà l’encarregada d’edificar els solars resultants de l’expropiació de les seves cases als veïns.

14Francesc Belver, primer Tinent d’alcalde, es també regidor de l’àrea d’especulació, president del Consell Comarcal i president de REGESA, ell serà l’encarregat de signar el conveni de col·laboració entre les tres institucións implicades a aquest nou “pelotazo” i es el principal responsable d’aquest despropòsit.
Les illes afectades es troben entre el carrer Pompeu Fabra, el carrer Sanfeliu i el carrer Veleta. (Veure plànol https://www.google.es/maps/@41.3676338,2.0874718,20z)

Tot i que Belver explica que els veïns estan d’acord amb l’expropiació, segons un reportatge fet per la televisió de L’Hospitalet, alguns no volen marxar. Segons el registre de la porpietat, alguns propietaris no viuen al barri i podria ser que es tractes d’aquests els que es mostren conformes amb l’expropiació, a part d’una promotora inmobiliaria, també propietària d’un parell de solars, que podría veure una oportunitat de negoci en desfer-se’n per fi d’uns solars que no hauria pogut edificar amb l’esclat de la bombolla inmobiliaria.

Actualització a 26/07/2017
La Junta de Govern Local de l’ajuntament de l’Hospitalet, sota la coordinació de Francesc Belver, en sessió del 25/07/2017, inicía l’expedient d’expropiació forçosa.

El ayuntamiento ordenó, ayer 25 de julio de 2017, la expropiación forzosa de viviendas a vecinos del barrio de Sanfeliu para hacer pisos, tras un año de batallas.
Regesa, empresa privada de capital público, dedicada a la promoción inmobiliaria y dependiente del Consell Comarcal, está dirigida por el primer teniente de alcalde de Hospitalet, Francesc Belver, y será la encargada de especular con estos solares y los colindantes.
El marido de Nuria Marín también aparece en esta trama, ocupa el cargo de coordinador general, a dedo, en Rassa, una filial de Regesa.
Fran Belver, regidor del área encubierta de urbanismo, y presidente de Regesa, firmó un convenio consigo mismo, como representante de ambas partes, para que Regesa, por encargo del ayuntamiento, se haga cargo de las expropiaciones, derribos y adecuación con los solares resultantes de las expropiaciones. Posteriormente es previsible que se encargue también de la edificación y especulación como ya sucede en los solares colindantes.
La sindicatura de cuentas ya había detectado irregularidades en este tipo de encargos y convenios por no haber sido sometidos a proceso de contratación pública.

EXPRO
https://www.facebook.com/LHDigitalLH/videos/1650082495026616/