La necessitat dels trànsfugues de Guanyem L’H de netejar la seva conciència, ens porta a l’origen d’aquests premis Avança, i que amb total contundència també es podrien anomenar Premis Iscariote.

Nuria Marin Hospitalet 0237Judas Iscariote (Rafael Jimenez) i els seus acòlits (Cristina Santón i Miguel Montaño) no van trigar ni una setmana després de ser nomenats regidors, en anar a oferir els seus serveis al palau de Caifàs anomenat «el Celestino» el qual els va oferir la traïció al poble a canvi de 30 monedes d’or (o dues regidories delegades més una assesoria). La conspiració del «Sanedrin» ja estava en marxa.
En paral·lel Judes i els acòlits continuaven sopant amb els apòstols ja traïts, jugant a les assemblees, a les webs participatives i a donar petons a tots aquells que estaven confiant en ells. Aproximadament dos mesos després la farsa va veure la llum en forma d’un fariseu pacte de govern.
Diuen les cròniques que Judas Iscariote i el seu equip van ser rebutjats de tal forma pel poble que inclús els ciutadans els tiraven escopinades pels carrers. L’Iscariot de fa 2000 anys, penedit per la seva traïció, va tornar al temple dels fariseus i els va tirar les 30 monedes que li van pagar pels seus serveis. Els actuals es van inventar els premis l’Hospitalet Avança. Malauradament no són 30 monedes d’or (una petita fortuna de l’època) sinó una almoina que és aproximadament un 3% dels quasi 200.000 euros que s’emporten entre els tres.
Nuria Marin alcaldesa de HospitaletEls membres del «Cortijo fariseo», sense cap mena de vergonya ni pudor, contents de la seva gestió i acostumats a no tenir tracte amb la “plebe”, bavejaven, ja que per uns diners que ni tan sols pagaven ells -surten de l’erari públic- van poder comprar 7.000 vots, un preu més que raonable per poder continuar amb el seu despotisme envers el poble i passar-se les lleis de l’ètica (pacte anti-transfuguisme) pel forro.

Aterrant en l’actualitat i sense metàfores pel mig, aquests premis són la vergonya de la democràcia. Potser aquelles entitats que es presenten a la convocatòria no són conscients (o no volen ser-ho) de què no tot s’hi val a la política.
El transfuguisme, el despotisme, i el menyspreu a l’ètica i la moral democràtica no hauria de ser secundat de cap manera.
Presentar-se a aquests premis és optar per uns diners bruts, tacats de traïció i ambició pel poder sense principis.
La dignitat d’un poble no es compra, només es compren les voluntats d’aquells que no es mereixen ser anomenats servidors públics.

Vecinas se manifiestan en el pleno de Hospitalet contra el pacto de tránsfugas
Veïns i veïnes enganyades pels trànsfugues es van manifestar al ple de l’ajuntament contra la estafa que va suposar el pacte

RafaJimenezAriza4